Friday, December 30, 2011

Ombak Rindu vFacebook


Pagi kelmarin tengah syok- syok aku layan FB, tetiba aku terpandang satu post tentang Ombak Rindu. Ya...Ombak Rindu (full movie) kini dah ada di youtube. Aku mengeluh panjang. Tak habis lagi ke pasal Ombak Rindu ni? Dah la petang smalam semua sibuk post pasal "Tentang Dhia". Makcik- makcik, akak- akak dan adik- adik, brenti la layan cerita- cerita macam ni. tak de maknanya. Tengok sampai nangis-nangis depan tv. Buang masa betul la.



Ok...berbalik pada Ombak Rindu ni, aku hairan apa hantu yang Osman Ali ni pakai. Hati aku turut terdetik..

"Tak salah kalau aku tengok citer ni..tak salah..."
Lagipun kalau aku tak tengok, macam mana aku nak tahu jalan cerita. Macam mana aku nak tahu citer ni bole nangis ke tak...bole buat aku sebak ke tak.....Nama pun cerita/filem melayu, tetap tak lagi konsep dengan sinetron dari Indonesia. Jalan cerita yang tipikal. Tu pun berduyun-duyun orang pergi tengok.

Lalu setelah bertafakur selama seminit setengah, aku nekad. Aku perlu 'siasat' filem ini. Sebagai pendinding diri dari wujud rasa sedih,pilu sebak dan nak nangis, aku up satu post kat FB. Ini adalah untuk mengajak rakan- rakan aku turut serta dalam siasatan ni. Untuk menambahkan 'feel', sambil aku tengok aku akan buat ulasan di facebook.



(Ya Tuhan....apa bangang la aku nak layan cerita bodoh macam ni.)



MEMPERSEMBAHKAN......



OMBAK RINDU VERSI FACEBOOK

Cubaan pertama untuk layan Ombak Rindu.....
(dub...dab....dub....dab...)
 ·  ·  · 19 hours ago near Kangar

    • Azrul Hidayat untuk brader Pong's Pong tu...
      19 hours ago · 

    • Afiasdy Rulwan sokong lah filem malaysia
      19 hours ago · 

    • Pong's Pong Azrul Hidayat...ya...ya....tgh loading....berdebar-debar plak rasa nih...
      19 hours ago · 

    • Lemony Lemon ntah pa pa... owg dh tgk lma dah... hehe
      19 hours ago · 

    • Redznal Hasyim ombak rindu siuuutttttt
      18 hours ago · 

    • Pong's Pong skit lagi nak abih loading...skitttt laggiiiiiii.....makin kuat jantung nih....haissss....
      18 hours ago · 

    • Redznal Hasyim mcm hareeemmmmmmm.....mana pong yg aku kenal dulu?
      18 hours ago · 

    • Pong's Pong ok...done...dah abih donlod....stand by....stand by..*eksaited*

      ehhh..lupa tisu plak....gila tak ready tisu...ffuuuuhhh..

      18 hours ago · 

    • Redznal Hasyim tak boleh jadi mcmni...
      18 hours ago · 

    • Pong's Pong baca ni..baca ni.....

      hidup ini bagaikan layang- layang,
      bila angin membadai,ia terus terbang mencecah awan
      namun bila talinya terputus ia hanyut dibawa angin
      menyerah kepada takdir terdampar dibadai OMBAK RINDU...
      (Maya Karin)

      tu ayat first dia....GILAAAAAA..ahahahha..aku tgh layan OMBAK RINDU....oooo....eeeee....aaaaaaa

      18 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong sedap suara Maya Karin ni ngaji....
      18 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong terrer tul kayuh beskal kat sawah
      18 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong waaaa....so kiut...tulis nama atas layang2....ahaksss
      18 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong aaaa.......biar satu alam semesta tau aku....aku....aku...aku sayang kat kau...oowwwhhhhhh....syok!!!!!
      18 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong erk...hantu kak limah ke tu?
      18 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong ooo..pakcik dia ni yg nak melingkup dia nih....nk bawak pi kl
      18 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong Izaaahhh...jgn terpedaya.....jangaaannn
      18 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong tacing mode dah nak start dah....
      18 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong izah..jgn tinggalkan mail izzah....
      17 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong yg ketapi ni pun mai cepat sangat...kasi chance la skit..
      17 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong bodoh mamat dalam disko tu...menari macam haram...huduh!!!
      17 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong tapi apa kejadah sampai kl trus pakcik bawak gi clubbing....tak gna punya pakcik
      17 hours ago ·  ·  1

    • Che Noux weh diam jap...aku nak layan gak
      17 hours ago · 

    • Pong's Pong er...sori....sori....aku eksaited nih....pakcik dia la punca nih...
      17 hours ago · 

    • Pong's Pong tudia....tudia...hero mai dahhhh....
      17 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong aaaaaaaaaa....pasai apa depa buat mcm tu kat Izahhhh...

      T_T jgn la seksa sampai mcm tu.....

      17 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong CHAAAIIIITTT....pengarah jahat..pasepa tak buat full shoot??????
      17 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong ooo..ok....sib baik dia belum sentuh lagi...
      17 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong tapi.....????
      17 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong kesian izzah
      17 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong bangang la haris nih....garang sangat apahal...cool la bro....
      17 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong ‎..............(sedih)
      17 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong cilaka...panggil baru 2kali dah cakap org pekak...
      17 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong nk bagi nama kucing pun nk garang2....
      17 hours ago ·  ·  1

    • Redznal Hasyim ang tgk dulu boleh dak pong...mampoih mcmni..tgk sikit komen..tgk sikit komen
      17 hours ago · 

    • Pong's Pong oo..pandai ye haris...ko tipu2 tidur ye..nk pancing la tuh...
      17 hours ago · 

    • Pong's Pong Redznal Hasyim, menyesal aku tak tgk kat panggung....best a cite nih....seriyesssss!!
      17 hours ago ·  ·  1

    • Redznal Hasyim yea ka...astro 1st dh kuar belom?
      17 hours ago · 

    • Pong's Pong belum lagi....tak payah la tunggu ASStro 1st...tgk kat youtube ni je...

      Izzah dah muntah dah tu....pregnant la tu...slalu kalau citer melayu muntah tu kompom pregnant

      17 hours ago · 

    • Redznal Hasyim kalau mcmni punya gaya, aku tk payah tgk kt youtube pn tkpa...aku baca komen ang kt sini je laa..abis satu filem ang cerita
      17 hours ago · 

    • Pong's Pong tu la..dulu time org dok sembang pasal Ombak rindu ni, aku dok gelak...la ni padan muka aku...aku sembang sorang2...sib baik ada hang....
      17 hours ago · 

    • Redznal Hasyim ang igt skrg ni aku tak gelak kt ang ka?
      17 hours ago · 

    • Pong's Pong ciss..hang pun sama mcm org lain....dah la..biar aku layan sorang2.....

      skrg haris tgh naik hantu bila tau izah ngandung...bodoh punya haris..

      17 hours ago · 

    • Pong's Pong HAAAAAAAAAAA....BODOH PUNYA HARIS...Izzah tu mmg slalu mual, pening2 bila datang bulan...bukan pregnant bodoh...
      17 hours ago · 

    • Redznal Hasyim ang jugak ckp tadi..kalau dh mual2,pening2 tanda dia pregnant...kiranya pikiran haris dgn ang sama laa....ang jgn salahkan dia...
      17 hours ago · 

    • Pong's Pong aku tak tgk lagi.so aku teka je la....tp haris ni balik2 trus marah2....jahat tau...pas tu baru nk nyesal....
      17 hours ago · 

    • Pong's Pong cewaah...dah suruh panggil abang...
      17 hours ago · 

    • Redznal Hasyim haris pn sama la...dia teka ja mula tu...ang pn ckp dia kompom pregnant...dia pn sama laa...sbb dia belakon dlm cita melayu...(dejeiii...pesepa aku trjebak jadi gila mcm ang ni)
      17 hours ago · 

    • Pong's Pong tak..haris tu pak dolah tu kot yg bg tau..kalau tak pasepa dia balik trus mengamuk
      17 hours ago · 

    • Pong's Pong Mode: Romantik...gelak-gelak atas bot
      17 hours ago · 

    • Redznal Hasyim cilaka punya pak dolah..dok bawak mulut pulak
      17 hours ago · 

    • Pong's Pong bertenang...kalau tak dak pak dolah tu sapa yg nak jaga izzah?sapa yg nak hantaq makan minum kat izah...
      16 hours ago · 

    • Redznal Hasyim oooo...pak dolah ada ati kt izzah kot?
      16 hours ago · 

    • Pong's Pong chaiiisssssssss..hang jgn rosakkan cerita Osman Ali nih....dah..dah..tgk Mila dah balik M'sia dah tu....
      16 hours ago · 

    • Redznal Hasyim mila?? Sapa belakon jadi mila?
      16 hours ago · 

    • Pong's Pong adoiihh...Lisa Surihani la....tp aku rasa plakon tambahan yg jadi fan Mila kat airport tu tak payah ada pun tak pa...menyemak.
      16 hours ago · 

    • Pong's Pong ‎\o/ yeay...haris nk cancel wedding ngan Mila
      16 hours ago · 

    • Redznal Hasyim cilaka punya haris...tp baguih jugak sbb lisa surihani hnya sesuai dgn aku..sepadan
      16 hours ago · 

    • Pong's Pong ‎"even you don't love me, i akan tetap dengan impian i untuk jadi isteri you..you know why???...coz i LOVE you...so much....*cium pipi*
      16 hours ago · 

    • Pong's Pong ha....kantoi sudah kehadiran izzah dalam hidup haris....mak dia tau dah....
      16 hours ago · 

    • Redznal Hasyim haaaa...sudahhh..pastu pong...pastu...apa jadi...aku pulak suspen kt sini ni walaupun tk tgk
      16 hours ago · 

    • Pong's Pong sabaq...sabaq....jgn gelojoh...Izzah cuba bg tau kat penonton cerita ni yg dia dah dapat keje kat pejabat haris dgn cara bercakap dgn kucing...
      16 hours ago · 

    • Redznal Hasyim kucing pun tonton cerita ni?
      16 hours ago · 

    • Pong's Pong choiii...kucing tu izzah yg punya....
      16 hours ago · 

    • Redznal Hasyim dia pregnant ke belom
      16 hours ago · 

    • Pong's Pong kucing tu ka? belum....

      HOH...izzah dah kena sound ngan mak haris!

      16 hours ago · 

    • Redznal Hasyim mak haris ckp apa? (dejeiiii laaaa.....aku dh trsangkut dgn cerita ang ni...)
      16 hours ago · 

    • Pong's Pong dia suh izzah jauhkan diri dari haris..kalau tak merana dia seumur hidup
      16 hours ago · 

    • Pong's Pong ahahahha....padan muka Mila...
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong hoisshhhh..Mila ni psiko tul laaaaaaaaa...dah org tak nak tu blah je la
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong ‎"Nama dia Izzah...dia perempuan mulia..kalau ibu nak halau haris dari rumah ni halau lah...bila-bila saja haris boleh pegi...and i don't give a damn kalau ibu nak pecat haris dari Sufiah Cemerlang..biar semua jahanam"

      tudia...hero sudah bangkit!!!!!

      15 hours ago · 

    • Pong's Pong chaiiittt....bangkit sat je pun...last nikah ngan Mila jgk..tak guna tul....
      15 hours ago · 

    • Redznal Hasyim ni cerita ni waktu mila tu dah masuk AF atau sebelum dia masuk AF?
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong sabar Izzah....tabah kan hati....jgn nangis mcm tu...tak mo...tak mo....
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong ‎*tampaq dahi......
      ni model la...apa AF AF nih...

      15 hours ago · 

    • Redznal Hasyim mila? Model yg belakon cerita resident evil tu? Ang dh tgk dh gambaq dia tk pakai baju?
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong jgn la jenal..aku tgh tgk Ombak Rindu ni...satgi tak pasal2 aku google menatang lain satgi....

      Izzah balik kampung....jumpa Mail...sooo kiuttt....

      15 hours ago · 

    • Redznal Hasyim demmmmm....mail ni la yg juai izzah kt bapak ayam tu kan?
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong penat ja aku tulis panjang2....mail ni la yg nak tulis nama izah atas layang2 tu....mamat yg minat kat dia kat kampung...baca dari awal pelisssss
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong kesian kat mail...dapat tau izaah dah kawen...
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong tp cinta punya pasal....Mail sanggup terjun cari jam mila jatuh dalam ayaq....indahnya cinta ♥
      15 hours ago · 

    • Redznal Hasyim kutip jam dlm ayaq?ni cerita ombak rindu ka titanic?
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong ini lagi best dari titanic....dalam titanic Jack dapat Rose ja...ini Haris dapat Izah ngan Mila..dua org trus..power kan?
      15 hours ago · 

    • Redznal Hasyim lawa2 pulak tu...haremmm pnya haris...tamak
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong hahahha...Haris kantoi peluk Izzah...pak dolah pun pakai main serbu ja masuk bilik....ok sekarang pak dolah dah tau Haris ngan Izah tu laki bini
      15 hours ago · 

    • Redznal Hasyim sebenaqnya haris ni anak pak dolah
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong hoh???
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong chett..mana ada....pak dolah nk pi mekah nuu....
      15 hours ago · 

    • Redznal Hasyim pulak dah...sapa nk hantaq makanan kt izzah?
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong rilek la...bini pak dolah kan ada.....
      15 hours ago · 

    • Redznal Hasyim bini pak dolah mana reti bawak keta...kan ke bini pak dolah igt pak dolah ada affair dgn izzah?
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong yapedaaa...pak dolah tu skit punya baik..tak baik hang cakap cam tu....anyway, izah kan dah pandai drive....tak perlu risau...
      15 hours ago · 

    • Redznal Hasyim ooooo....pak dolah p mekah tk bawak bini dia ke?
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong ni hang bole jgn dok tanya banyak tak....ni dah sampai part best dah nih....
      15 hours ago · 

    • Redznal Hasyim part best? Tak tapis ka cerita ni?
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong Mila buat baik ngan izah plak dah....ni satgi izzah mengalah la nih...adoihhh...kemon izaahhh....
      15 hours ago · 

    • Redznal Hasyim depa kan madu..apa salahnya berbaik baik
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong tapi hati haris milik izah...bukan mila...mila layak ngan mail ja
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong ‎"cinta tak kejam cuma manusia tak pandai hargai cinta"
      15 hours ago · 

    • Redznal Hasyim aiikkssss...mcmana mila boleh kenal mail? Ang tk cerita pun
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong tu andaian aku ja.....tapi...aku pelik la....pasepa haris tak syok kat Wafi...???Wafi lagi cantik dari Mila...
      15 hours ago · 

    • Redznal Hasyim mana mai wafi pulak dahhh...tiba2 kuaq nama wafi...sapa belakon jadi wafi?
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong Julia Ziegler....dok pi cerita sedih kat Haris plak....ikut nafsu Haris satgi tak pasal Wafi ni kena....
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong Naaaaaaaahhhh....kantoi trus.....skali ngan Mila...skali ngan Izzah....padan muka...tu la...peluk lagi...pelik lagi...
      15 hours ago · 

    • Redznal Hasyim gila pa ang ni...julia ziegler lg cantik dari lisa surihani..nonsense!!! Ang p check mata ang tu..
      15 hours ago · 

    • Redznal Hasyim sapa peluk sapa?
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong Wafi lentok atas dada Haris....kantoi la...
      15 hours ago · 

    • Redznal Hasyim TAK GUNA PUNYA HARIS...NAFSU BINATANG...KESIAN IZZAH
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong tuhan itu adil....haris eksiden time kejo izah
      15 hours ago · 

    • Redznal Hasyim eerrrkkkk....teruk ke?tulaa..buat perangai lagi...berapa org dok tgk ang curang dlm filem ni...dok menyumpah ang...kan dh eksiden
      15 hours ago · 

    • Pong's Pong menurut doktor..keadaan Haris masih lagi belum stabil.keluarga terdekat saja bole masuk melawat..
      14 hours ago · 

    • Redznal Hasyim konpom mak haris tak bagi izzah tgk haris ni
      14 hours ago · 

    • Pong's Pong aik..mcm mana hang tau....tp izah bijak...dia tunggu mak haris blah dulu...
      14 hours ago · 

    • Redznal Hasyim cerita melayu kan...dh boleh agak dah...mak mertua mmg selalunya jahat
      14 hours ago · 

    • Pong's Pong a'ah....memang jahat!!!! geram aku
      14 hours ago · 

    • Nurul Izza aku pon...hahahhaa
      14 hours ago · 

    • Redznal Hasyim pak dolah pulak p mekah...sapa nak backup izzah nehh
      14 hours ago · 

    • Redznal Hasyim eeerrrkkkk nurul izza ni izzah ka pong?
      14 hours ago · 

    • Pong's Pong tak pa...izah dah matang...

      hoisssssss....ni tak dak huruf 'H'

      14 hours ago · 

    • Nurul Izza hoiissss...hahaha...
      14 hours ago · 

    • Redznal Hasyim mcmana keadaan haris skrg? Dh ok ke?
      14 hours ago · 

    • Pong's Pong dah kuar hospital...atas kerusi roda...makan sup yg Mila buat...
      14 hours ago · 

    • Redznal Hasyim ciissss...mila reti ka buat sup?dia model baru balik oversea...reti ka dia masuk dapur?atau dia beli mushroom soup kt pizza hut?
      14 hours ago · 

    • Pong's Pong haaaaahh...kantoi lagi....mak haris pi umah izzah duduk tu
      14 hours ago · 

    • Redznal Hasyim laaaaaa......lebih2 la mak haris ni..awat dia nk p sibuk kt situ pulak
      14 hours ago · 

    • Pong's Pong tu la pasai.....izzah kena halau...kunci kreta ngan kunci umah kena bagi balik....izzah nk lepak mana pun tatau la..pak dolah ngan bini dia lagi 2-3 nak balik mai...
      14 hours ago · 

    • Redznal Hasyim ciiissssss.....takpa2...ini ari, ari dia...esok lusa dia tau la nasib dia...sampai ati buat izzah mcmtu...
      14 hours ago · 

    • Pong's Pong sedih dowh...time izah nk kluar time tu la haris call...tapi henpon dah ada kat mak haris dah...oh tuhan...tabahkanlah hati izzah
      14 hours ago · 

    • Redznal Hasyim dejeiii...aku nk nangis dh ni..ni baru baca yg ang cerita..kalau aku tgk sendiri,mau meraung aku ni...cilaka pnya mak haris
      14 hours ago · 

    • Pong's Pong setiap kali izah sedih..setiap kali tu lah mail muncul.....damn mail....nape kau tak jadi hero citer ni je....
      14 hours ago · 

    • Pong's Pong ‎--------BERSAMBUNG--------------

      satgi sambung lain...gi ambik bini aku balik keja sat..

      14 hours ago · 

    • Redznal Hasyim mcmana baik pun si mail tu, hati izzah hanya utk haris..ni yg d nama kan cinta sejati..walaupun teruk2 halangan yg d hadapi,hati izzah tetap utuh mencintai haris
      14 hours ago · 

    • Redznal Hasyim dejeiiiiii...bersambung pulak...aku nk buat apa ni
      14 hours ago · 

    • Nurul Izza meh aku habaq.....hero yg sebenaq adalah p.dollah...yahuuu..eheh
      14 hours ago · 

    • Redznal Hasyim mcm menipu ja ni..
      14 hours ago · 

    • Pong's Pong sabar...sabar..aku kembali..jom sambung....
      14 hours ago · 

    • Redznal Hasyim ok2....pak dollah dh balik belum
      14 hours ago · 

    • Pong's Pong sabaq....rupanya mail dah ada bakal tunang...seha namanya....Mail pun dah dapat surat...keje kat kolumpo...so dia ikut izah balik la...
      14 hours ago · 

    • Redznal Hasyim haaaa???dia ikut izzah balik ka izzah ikut dia balik?
      14 hours ago · 

    • Pong's Pong keja nk melencong ja hang nih....pak dolah dh balik mekah..depa dok situ la sat...esok mail ada interview...
      14 hours ago · 

    • Redznal Hasyim dok mana?tadi ckp dah kena halau..hang jgn maen2..betoi2 la
      13 hours ago · 

    • Redzlin Hasyim ni kalau angpa dok kat sebelah elin masa tengok wayang, mesti elin dah bakaq panggung wayang tu.
      *marahkan dua ekor nyamuk, kelambu dibakar.

      13 hours ago ·  ·  1

    • Pong's Pong weeeiii.....depa tumpang umah pak dolah la....good news...izzah dah mengandung...
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim adik : meh la join...best wooo cita ombak rindu ni...sedihhh
      13 hours ago ·  ·  1

    • Redznal Hasyim haaaa....dah ngandung dah?haris dah tau belom
      13 hours ago · 

    • Redzlin Hasyim hahahahahaha kalah pompuan angpa nihhh, hahahaha
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong belum....mak jah tau dulu....
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim mak jah yg tau dulu pulak...ngandung anak sapa pulak ni...anak haris ka anak pak dolah
      13 hours ago · 

    • Redzlin Hasyim gila apa anak pak dolah! waakakakakakaka!
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong Ya Tuhan.....hang ni tak abih nk skandal pak dolah ngan izah..depa tu baik..jgn pikir yg bukan2...

      elin...jenal dari tadi tak paham cerita nih

      13 hours ago · 

    • Pong's Pong hah..sudah...mak haris fitnah dah....tunjuk gambaq mail perbetul tudung izzah...habih dahhhh....jgn teripu haris....
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim gila ang...ang igt senang ka nak paham just baca mcmni ja..aku imagine..mcm2....ang kena la bantu aku..jgn la skip2 byk sgt
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong gila kalau tak skip....penuh wall...ni pun dh sratus lebih dah komen nih...
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim isskkk...jahat nya mak haris ni...bapak haris buat apa weiii...dari td tkdak cerita pasai pak dia pun...dia geng mak dia ka geng haris?
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim dok tak dok dh seratus dah...aku takut nanti ada org copy paste komen sini..tak payah depa beli dvd cetak rompak ombak rindu dah..baca sini ja
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong tul gak kan...bapak dia tak dak.mati dah kot....ok..ok..haris dah pi jumpa izzah kat umah pak dolah....muka monyok je...
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong CILAKA PUNYA HARIS!!!!!!!!!!!!!!!!
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim haaaa?????pasaipa...pasaipa???cita la weiii...jgn tgk sorg2
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong haris pi marah2...maki hamun izzah...kesian mail tak tau punca pun kena gak....izah lari kejo haris....jatuh...aku rasa gugur dah...abih dah....BODOH la haris nih!!!!
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim cilaka punya hariss...dia tktau ka yg izzah tu mengandungkan anak dia?darah daging dia..sampai hati dia layan izzah mcmtu...apa salah izzah?
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong ni semua pasal mak haris la nih....adoihhh....sedih aku....sebak...isk..iskk...isk... T_T
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim eerrrkkkk...rileks2...jgn nangis dulu...nanti sapa nk cerita kt aku...cool...cool...tarik nafas dalam2 pong...kemonnn...u can du it
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong huuurrmm....ok...aku cool...aku cool....
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong waaahhh...Pak Dolah buat gila!!!!!!!...pi serbu umah haris
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim okk..ada soalan la pong...mcmana mail boleh tidoq rumah pak dolah..dia kenai pak dolah ka
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim alamak...alamak...jgn jawap soalan aku lg...biaq dulu...pak dolah buat apa weiiiii
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong laaaaaaaa...kan Izah yg bawak.....Mail kan ikut izah dari kampung..haissss
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong sat..sat...situasi tengah panas....
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim oooooo....pak dolah bawak parang ka pong?
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong tak...dia pakai tangan ja lempang haris...padan muka
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim mana boleh sat sat...ang cerita laaaaaa...aku nervous dh niiii
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong aiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkk?????
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong anak pak dolah?
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong pak dolah ni skandal ngan mak haris ka?
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim mak aihhhh...suka2 dia lempang hariss...apa dia igt dulu kecik2 bapak haris tk bayaq zakat ka?
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim haaaaa....kan...kan...aku dh agakkk...mmg haris ni anak pak dolahh..cerita melayu bebb....dlm poket aku ja semua nii
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong cilaka tul....sat..aku kena tgk betul2 part nih
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong ‎"Dolah...tolong la Dolah...aku tak nak Sofiyah gila meroyan" mcm ni la ayah haris merayu kat pak dolah dulu
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim alaaa...dh boleh agak la pong...mak haris ni dulu x gf pak dolah...tp dia kena kawen paksa..kawen dgn pak haris...tp dlm dok kawen tu,dia still jmpak pak dolah...tgk2 mengandung....dpt haris...petik jari la ponggg
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim sofiyah sapa pulak?
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong jgn puta cerita jenal....ayah haris dulu kawan baik pak dolah...pak dolah sanggup korban kan kebahagiaan dgn mak jah utk serah haris kat keluarga sofiyah ni.
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong mila plak dah maki haris..kena SIAL skali....haris dh bg tau dia nikah ngan izzah
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim oooo...tapi ok la..mak jah pun baru pregnant td kan...ada la pengganti haris..tp tadi dia jatuh,gugur ke dak?
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim laaaa...td ckp semua dh tau haris nikah izzah
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong CHOIIII....mak jah tu monopos dah la..nk pregnant kok mana
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong yg tau haris ngan izah ni mak jah ngan pak dolah ja....mana ada semua org tau
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim aiikksss...tadi ang ckp...ang tipu aku ka
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong bila...bila??????
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong aku cakap mak jah yg tau dulu izah pregnant
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim ang tgk balik kt atas tu...ang ckp dia jatuh tu
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong tu izah yg jatuh la bengong....
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim oooo...bukan mak jah yg pregnant??sorryy...my badddd
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong aku tumbuk hang satgi....tu izzah dah majuk...balik kampung naik bas ngan mail...
      13 hours ago · 

    • Redznal Hasyim haaaa...ok la pong...ang teruskan ceritaa ye..nanti aku baca...bini aku dh bising2 suruh aku mandi...awai sungguh dia suruh aku mandi arini
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong sama la..aku kena stop sat....bini aku suh aku mandi gak...nnt sambung....ada lagi 10 minit je citer nih....
      13 hours ago · 

    • Che Noux dah2 mangrib dh ni
      13 hours ago · 

    • Pong's Pong ok..kita start balik...
      11 hours ago · 

    • Pong's Pong Mail ni tak dak taktik lain ka nk bg pompuan cair...asik tulis nama atas layang2 je...kemon mail....lelaki paling hensem dalam kampung takkan kat situ je IQ kau?
      11 hours ago · 

    • Pong's Pong padan muka haris...tu la...kata macam2 lagi kat izah ngan mail...last2 pi cari diorg balik...
      11 hours ago · 

    • Pong's Pong keh..keh...mula2 naik BMW..pas tu naik moto ngan mail...haris...haris...ego sangat awal2....igt pesan mail tu haris....mail tu dah macam caretaker izah....
      11 hours ago · 

    • Pong's Pong ‎"Izah selalu sayangkan abang dan selalu berdoa agar suatu hari Tuhan akan bawakan abang ke sini...Syukur Alhamdulillah..."

      Betapa sayangnya Izzah kat Haris.....Indah sungguh cinta Izzah ini...owwhhh

      11 hours ago · 

    • Pong's Pong ni apahal tetiba Mila datang plak nih.....
      11 hours ago · 

    • Pong's Pong okey..sekarang antara redha ngan pasrah.....
      11 hours ago · 

    • Pong's Pong Redha itu ikhlas....
      Pasrah itu menyerah....

      11 hours ago · 

    • Pong's Pong busuk punya Mila...nk blah tak salam pun ngan Izah...
      11 hours ago · 

    • Erina Suhaini haha..2 jam py cerita jd 4 jam lbih..haha,so kwn2,pa kesudahannya?
      11 hours ago · 

    • Pong's Pong mila kasi balik cincin kawen kat haris...apa lagi haris..gi gadai la...dapat gak duit... :)
      11 hours ago · 

    • Pong's Pong Erina Suhaini: tgk ikut youtube...loading lambat...laptop bateri kong...macam2 dugaan...
      11 hours ago · 

    • Pong's Pong ENDING:
      Haris bawa Izah naik bot...honeymoon la kot...perut Izzah pun dah boyot....Mila plak menang pelakon terbaik FFM....

      11 hours ago · 

    • Redznal Hasyim eerrrkkkk...mcmtu ending dia? Mak jah tu mcmana? kandungan dia trselamat atau gugur?cerita bg abis la pong
      7 hours ago · 

    • Pong's Pong hang ni asik mak jah mengandung ja...brapa kali mau cakap..mak jah dah monopos!!!dah tak bole dahhhh
      7 hours ago · 

    • Redznal Hasyim ooooo....wafi?
      7 hours ago · 

    • Pong's Pong wafi ilang mcm tu ja..last muncul kat spital time haris eksiden..mungkin kat ombak rindu 2 nnt dia ada.
      7 hours ago · 

    • Redznal Hasyim oooooo...ada pulak ombak rindu 2...dlm ombak rindu 2 pak dolah ambik mak haris jd bini no 2 kot?
      7 hours ago · 

    • Pong's Pong apa hang igt mak jah nk bagi mcm tu ja ka?mak haris tu psiko la....mana pak dolah berkenan....
      7 hours ago · 

    • Redznal Hasyim dahtu seha kawen dak dgn maill?
      7 hours ago · 

    • Pong's Pong ooo..hang dah tgk ye cite nih....mana ada aku sebut pasal Seha dalam nih.....
      7 hours ago · 

    • Redznal Hasyim caaiiiittttt....takdak masa la aku nk tgk cerita ni...ang tgk balik...ang tgk balik ang ada bgtau ka dakkk...setiap nama2 pompuan yg ang sebut,aku sentiasa alert
      about an hour ago · 

    • Pong's Pong cilaka jenal..tak pasal aku kena baca balik apa yg aku tulis...nk cari nama Seha punya pasal....ya...ada...ada...aku penah tulis nama Seha.
      40 minutes ago · 


Waaaaaaaaaaa...Ombak Rindu best. sedih, geram, dendam, suka, duka, romantis berdebar...semua ada....Siapa cakap tak best memang bangang. Memang layan sangat cerita ni. Terima kasih Osman Ali. Anda pengarah yang hebat. Semoga cepat-cepat keluarkan Ombak Rindu 2.

5 comments:

  1. 1st follow kat facebook yesterdaylh...today follow kat blog lak....adddooiii..ada jgk org laki yg rajin dan tekun nk ngomen2 sampai mcm ni yekkk...syabass !!!

    ReplyDelete
  2. kah..kah..kah...thanx....harap-harap lepas ni ada kekuatan nk buat "Tentang Dhia" plak.

    ReplyDelete
  3. addddooiii...plzz..plzzz...tlglah jgn!!! sedey mak...:P

    ReplyDelete
  4. ombak rindu nyer citer 2hour only...ngomen nyer sampai berjam2....tentang dhia ada 30 episod..bila ari nk abis ngomen nyer.....eeerrmm.....

    ReplyDelete
  5. tak pa..tak pa...kita cuba sebaik mungkin utk ringkas dan padatkan cerita....

    ReplyDelete