Friday, October 7, 2011

9 kata- kata 'maut' oleh wanita


 1. Ok....fine!!
  - Selalunya digunakan oleh wanita untuk mengakhiri pergaduhan. Menunjukkan mereka adalah betul dan anda perlu DIAM.

 2. Kejap..kejap...5 minit..
  - Kalau dia tengah bersiap/ make up, bermakna kena tunggu lagi stengah jam.

 3. Hmm...tak de apa- apa lah...
  - Ini bermakna ketenangan sebelum peperangan! Bermakna 'ada apa-apa'. Mula bergaduh dengan 'tak de apa-apa' selalunya berakhir dengan cool.

 4. Haaa...BUAT..BUAT la kalau berani....
  - Ini adalah sejenis CABARAN, bukannya memberi keizinan. JANGAN BUAT!

 5. Mengeluh dengan kuat (haiiiissss...)
  - Ini sebenarnya adalah satu perkataan yang selalu tak difahami oleh lelaki. Mengeluh dgn kuat ni, sebenarnya dia sedang berfikir kenapa dia membuang masa bergaduh dengan lelaki yang 'cerdik' seperti anda tentang...tentang..benda yg HAMPEH...yang tak de la apa sangat pun...gaduh tentang benda- benda kecil/remeh...about NOTHING ( rujuk kepada no.3 tentang 'tak ada apa-apa)

 6. Tak mengapa...that's okey.
  - Ini adalah salah satu perkataan yang agak bahaya. 'That's okey' bermakna dia perlukan masa untuk berfikir bagaimana dan bila nak menghukum kesalahan yang anda buat. AWAS.

 7. Terima kasih...
  - Dia berterima kasih kepada anda. Betul...Jangan pengsan!! Lain lah kalau dia kata "Terima kasih banyak- banyak". Itu adalah satu sindiran. Jangan balas "Sama- sama", kerana dia akan akhiri dengan perkataan "Haiisss....apa- apa je la!!!"

 8. Apa- apa je la (mengeluh/menjerit)
  - Ini adalah cara dia berkata "FUCK YOU" kepada anda.

 9. Tak payah la nak risau...saya bole buat sendiri.
  - Satu lagi kata- kata maut. Dia sudah beberapa kali menyuruh anda buat sesuatu perkara tetapi akhirnya dia sendiri yang buat. Kemudian anda akan bertanya "Kenapa ni?". Jawapan dia adalah sama seperti no.3...............


No comments:

Post a Comment